de smaak van een beter voedselsysteem

Lekker eten hoeft niet slecht te zijn voor onze gezondheid en ook niet voor de planeet. Toch zijn we vandaag de dag onverhoopt in een voedselsysteem beland dat mensen chronisch ongezond maakt en dat bijdraagt aan het uitputten en vernietigen van onze natuurlijke leefomgeving. Met Fermi willen we laten zien dat het ook anders kan. Door bewust gekozen lokale ingrediënten en reststromen uit de voedselketen te fermenteren, maken we natuurlijke smaakmakers waarmee iedereen heerlijk, gezond én duurzaam kan koken.

traditionele fermentatie als moderne techniek

Door traditionele fermentatietechnieken op een eigentijdse manier in te zetten, willen we laten zien dat het lekkerste voedsel nog steeds op ambachtelijke en natuurlijke wijze geproduceerd wordt. We werken uitsluitend met bewust gekozen lokale en seizoensgebonden ingrediënten en reststromen uit de voedselketen. Zo gebruiken we wat voorhanden is en leveren we een positieve bijdrage aan de gezondheid van onze leefomgeving. Het fermentatieproces resulteert in krachtige en interessante smaken, zonder daarbij gebruik te hoeven maken van onnatuurlijke en ongezonde toevoegingen.

Van miso naar missie

Wij zijn Josh, Splinter en Tjerk. Vanuit een gedeelde passie voor goed eten, fermentatie en duurzaamheid zijn wij Fermi gestart. Wat ooit begon met het maken van een pot miso is inmiddels uitgegroeid tot een missie: het maken van natuurlijke smaakmakers waarmee iedereen gezond, duurzaam en vooral heel erg lekker kan koken.