Lekkerder, gezonder en duurzamer. Dat is de kracht van fermentatie in een notendop. En dat is waarom wij enthousiast zijn over fermentatie, omdat het voedsel lekkerder, gezonder en duurzamer kan maken. Met ons bedrijf fermi willen we fermenteren en het eten van rauwe gefermenteerde producten de aandacht geven die het verdient; omdat we geloven dat gefermenteerd eten een onderdeel hoort te zijn van het dagelijks eetpatroon van alle mensen.

smaak & gezondheid

Allereerst natuurlijk omdat we van lekker eten houden en omdat fermentatie wat smaak betreft een verrassend en avontuurlijk pad is binnen de wereld van voedsel. Met fermentatie kunnen we van de meest simpele ingrediënten een oneindige variatie aan verrukkelijke producten met complexe smaakprofielen maken. En dat op een natuurlijke en gezonde manier. 

Minstens net zo belangrijk als de smaak is de factor gezondheid. Meer en meer wordt er bekend over de relatie tussen wat we eten en hoe dat bepalend is voor onze fysieke en mentale gezondheid, nu en in de toekomst. In dit opzicht is fermentatie interessant omdat het de voedingsstoffen in ons eten beter beschikbaar maakt én omdat het eten van rauwe fermenten helpt om onze darmflora gezond te houden. 

Duurzaamheid

Ten derde is daar de factor duurzaamheid. Bij alles wat we doen stellen we ons de vraag of die activiteit een positief effect heeft op onze leefomgeving? Door te fermenteren zijn we meer betrokken bij de manier waarop ons voedsel geproduceerd wordt. En hoe meer mensen een bewuste en betrokken relatie met hun voeding hebben, hoe duurzamer en gezonder het voedselsysteem wordt.