Een plantaardige ode aan Spanje: Huevos Flamenca met diepe umami van Hollandse rogge miso.

Huevos flamenca
Huevos Flamenca
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Maaltijd
Keuken
Mediterraans
Auteur
Fermi
Porties
8
Bereidingstijd
15 Minuten
Kooktijd
45 Minuten
Een plantaardige ode aan Spanje: Huevos Flamenca met diepe umami van Hollandse rogge miso.
Ingrediënten
-
1 grote ui
-
800 gram tomatenblokjes in blik
-
Fermi: 200 gram rogge miso
-
16 eieren
-
400 gram blackeye bonen
-
200 gram mais
-
Halve bos koriander
-
Desembrood
Methode
Snijd de ui in blokjes en zet aan in een pan met olie
Voeg de roggemiso toe en zet aan
Voeg de tomaat toe aan de pan en 10 minuten op middelhoog vuur
Voeg bonen en mais toe en kook 30 minuten op laag vuur
Schep in ovenschaaltjes (per persoon), maak 2 kuiltjes met een lepel en plaats rauwe eieren erin
Bak af in de oven tot ei gaar is
Top met koriander en serveer met brood