Een feest van structuren: Verse groenten met knapperige tofu en een romige miso-pindasaus, gemaakt met onze Rogge miso.

Gado gado met crispy tofu en miso-pindasaus
Gado Gado met tofu in miso-pindasaus
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Salade
Keuken
Indonesisch
Auteur
Fermi
Porties
8
Bereidingstijd
30 Minuten
Kooktijd
30 Minuten
Een feest van structuren: Verse groenten met knapperige tofu en een romige miso-pindasaus, gemaakt met onze Rogge miso.

Ingrediënten
-
800 gram sperziebonen, gedopt
-
400 gram taugé
-
800 gram komkommer
-
640 gram tofu
-
400 gram pinda’s
-
Fermi: 300 gram Rogge miso
-
70 gram tamarinde
-
5 gram knoflook
-
10 gram olie
-
8 eieren
-
64 gram gebakken uitjes
Methode
Snijd de tofu in blokjes, bak deze in de oven goudbruin.
Snijd de komkommer. Bak de sperziebonen beetgaar en laat afkoelen.
Kook de eieren, en laat afkoelen.
Combineer de pinda’s, miso, tamarinde, knoflook en olie in een foodprocessor en voeg water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Warm de saus daarna op tot servies.
Verdeel de groenten, maak af met de tofublokjes, de warme pindasaus, en garneer met twee halve eieren en eventueel gebakken uitjes.