Romige courgettesoep met kerrie, met veel diepte van smaak door onze Hollandse roggemiso.

Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Soep
Keuken
Zuid-Amerikaans
Auteur
Fermi
Porties
20
Bereidingstijd
15 Minuten
Kooktijd
20 Minuten

Ingrediënten
-
3 Kilogram courgette
-
20 gram kerrie
-
750 milliliter room
-
Fermi: 300 gram roggemiso
-
2 liter water
-
300 gram sjalot
-
300 gram cashewnoten
-
Zout en peper
Methode
Snijd de sjalot fijn en de courgette in kleine blokjes. Verwarm een pan met wat olie op middelhoog vuur
Fruit de sjalot en voeg wanneer glazig kerriepoeder en miso toe. Goed doorroeren, wanneer het begint aan te bakken aan de bodem de courgette toevoegen en stevig roeren tot het vocht van de courgette begint los te laten. Voeg snufje zout en peper toe
Wanneer de courgette helemaal gaar is (evt in de tussentijd wat water toevoegen als het te droog wordt) water toevoegen en even doorkoken
Vuur uit en room erbij, met de staafmixer doormixen tot egaal groen
Breng eventueel op smaak met peper en zout
Top eventueel af met een aantal cashewnoten