Een licht pittige chili sin carne met bonen, tomaten en kikkererwten, op smaak gebracht met onze complex kruidige V’duja.

Chili sin carne
Chili sin carne
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Hoofdgerecht
Keuken
Mediterranean
Auteur
Fermi
Porties
8
Bereidingstijd
15 Minuten
Kooktijd
90 Minuten
Een licht pittige chili sin carne met bonen, tomaten en kikkererwten, op smaak gebracht met onze complex kruidige V’duja.

Ingrediënten
-
2 grote uien
-
800 gram kidneybonen
-
800 gram kikkererwten
-
800 gram tomatenblokjes in blik
-
24 taco’s
-
Half bosje koriander
Methode
Snijd de ui in blokjes, giet de kikkererwten en kidneybonen af en bewaar het vocht
Fruit de uien aan in een pan
Draai de kikkererwten kort door in een keukenmachine tot een grofkorrelige structuur ter grootte van halve tot kwart grote kikkererwten
Voeg de vduja toe aan de ui en zet kort aan, blus af met de tomaten
Kook de tomaten verder in tot de pan droog begint te worden
Voeg het bonenvocht toe en breng weer aan de kook
Zet de pan op laag vuur, voeg kikkererwten en kidneybonen toe
Kook langzaam in tot gewenste dikte, voeg evt water toe
Breng op smaak met zout
Warm de taco’s kort op en serveer met koriander en evt creme fraiche of avocado