Tomatensoep met miso en limabonen

Tomatensoep met miso en limabonen

Tomatensoep kan altijd, maar vandaag is zo’n dag dat een verwarmende en voedzame kom tomatensoep extra op z’n plek is. Het is begin maart en het prachtige weer, zonnig en blauw, verleidt ons om te denken dat het al zomer is. En is het zomer, dan is het de tijd van de tomaat. De veelzijdigheid aan smaken, kleuren en vormen die deze vrucht in het seizoen te bieden heeft, is elk jaar toch weer overweldigend. Een verse, rijpe tomaat is een maaltijd op zichzelf, maar leent zich ook uitermate goed als basis voor een oneindig aantal heerlijke bereidingen, van een snelle salsa tot soepen en sauzen die dagenlang op het vuur hebben gestaan. 

Helaas, het is nog steeds pas begin maart. En de realiteit is dat het buiten nog hartstikke koud is, ondanks het zonnige weer. Daarom vandaag dus een hartverwarmende tomatensoep, van tomaten, uit kas of uit blik, versterkt met miso en bonen. De bonen voegen wat stevigheid en voedzaamheid toe, terwijl de miso ervoor zorgt dat je enorm veel smaak en diepgang in je soep krijgt, zonder dat ‘ie dagen op het vuur hoeft te staan.

Wat heb je nodig:

 

  • 500 gram tomaten
  • 1 blik bonen naar keuze
  • 2 a 3 tenen knoflook
  • 2 kleine uitjes
  • een flinke theelepel miso

 

Terug naar blog