Toast met gebakken artisjok, venkel en misomayonaise

Toast met gebakken artisjok, venkel en misomayonaise

Op zoek naar een lunch die wat meer indruk maakt? Probeer dan eens toast met gebakken artisjok, venkel en misomayonaise. Snijd een verse venkelknol in dunne plakken en bak die samen met artisjokharten tot ze goudbruin zijn. Rooster ondertussen een paar stevige sneden brood. Meng wat mayonaise met een lepel miso voor een umamibom van een saus. Besmeer de toast royaal met de misomayonaise, leg de gebakken artisjok en venkel erop, en klaar is Kees. Dit gerecht is een perfecte mix van knapperig, romig en hartig, en doet je even vergeten dat je gewoon thuis aan de keukentafel zit. Smullen!

Ingrediënten

  • 1 plak zuurdesembrood
  • 1 potje artisjok op olie (180 gram)
  • 50 gram dun gesneden venkel
  • Gefermenteerde witte kool
  • 2 el mayonaise
  • 1 el miso

Methode 

  1. Meng de mayonaise en de miso
  2. Bak de artisjok in zijn eigen olie goudbruin
  3. Bak vervolgens het brood goudbruin in de olie 
  4. Smeer de toast in met de misomayo 
  5. Beleg met de gebakken artisjok, de venkel en de witte kool
Terug naar blog