Salade rode kool/rode biet en feta

Salade rode kool/rode biet en feta

Onze mix van rode kool en rode biet is vooral tot stand gekomen door onze obsessie met de prachtige kleur die deze doodgewone groenten voortbrengen. Iedereen weet dat rode bieten en rode kool een rode kleur hebben (en afgeven), maar toch staan we elke keer als we deze groenten open snijden weer even verwonderd te staren. De kleur zorgt ervoor dat je met deze mix een simpele maaltijd al snel bijzonder en lekker kunt laten ogen. 

We fermenteren onze rode kool, rode biet mix met dille. Dille is een enorm bekend kruid, dat door zijn veelzijdigheid toch regelmatig weer verrassend uit de hoek kan komen. In deze salade zetten we dille in als smaakmaker om onze gefermenteerde rode bieten samen te brengen met verse kaas. Die kan je zelf maken, maar een blokje feta, wat ricotta of hüttenkäse is hier helemaal op zijn plek. Een simpele groene salade eronder en een scheut olijfolie erover die samen met het zuur van de gefermenteerde groenten zorgt voor een uitgebalanceerde dressing. 

Wat heb je nodig:

  • sla naar keuze
  • verse kaas, feta, ricotta, etc
  • rode kool, rode biet mix
  • olijfolie

 

Terug naar blog