Makkelijke koolsalade met gefermenteerde witte kool en rozijnen

Makkelijke koolsalade met gefermenteerde witte kool en rozijnen

Er zijn van die dagen dat je geen zin hebt in gedoe, maar wel iets gezonds wilt eten. Deze makkelijke koolsalade met gefermenteerde witte kool en rozijnen is dan precies wat je nodig hebt. Pak een pot  gefermenteerde witte kool, gooi er een handje rozijnen, noten en venkel bij en klaar ben je. Eventueel nog een scheutje olijfolie, mayonnaise en wat peper en zout erover. Zo simpel dat zelfs een kind het kan maken, en toch krijg je iets knapperigs, iets zoets en iets friszuurs op je bord. Ideaal voor een snelle lunch of als bijgerecht bij een avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 gram spitskool
  • 150 gram gefermenteerde witte kool
  • 150 gram venkel
  • 30 gram rozijnen
  • 10 gram zonnebloempitten
  • 10 gram pijnboompitten
  • 10 gram pompoenpitten
  • 1 el mayonaise of yoghurt
  • Peper en zout

Methode

  1. Snijd of schaaf de spitskool en de venkel in dunne slierten
  2. Toast de pitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn
  3. Meng met de gefermenteerde witte kool, de rozijnen en de mayonaise of yoghurt
  4. Breng op smaak met peper en zout
Terug naar blog