Boekweit miso pannenkoek met paddestoelen, kaas en gefermenteerde kool

Boekweit miso pannenkoek met paddestoelen, kaas en gefermenteerde kool

Op een luie zondagavond wil je soms net iets anders. Boekweit miso pannenkoeken met paddenstoelen, kaas en gefermenteerde kool zijn dan een schot in de roos. Meng boekweitmeel met een klodder miso en wat water tot een glad beslag. Bak dunne pannenkoeken in een hete pan. Terwijl ze bakken, fruit je een mix van je favoriete paddenstoelen. Beleg de pannenkoeken met de gebakken paddenstoelen, geraspte kaas en een flinke schep gefermenteerde kool. Vouw ze dicht en laat de kaas smelten. Het resultaat? Een hartige, gezonde traktatie die je smaakpapillen wakker schudt en je doet verlangen naar meer. Genieten maar!

Ingrediënten

  • 100 gram boekweitmeel
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 1 el miso
  • 100 gram paddestoelen
  • 100 gram gefermenteerde witte kool
  • 50 gram gruyere 

Methode 

  1. Meng boekweitmeel, melk, ei en miso tot een beslag
  2. Bak de paddestoelen in wat olie goudbruin in een hete pan
  3. Bak een pannenkoek van het beslag. Beleg na het omdraaien van de pannenkoek een helft met kaas en laat deze even smelten. Leg de paddenstoelen en de gefermenteerde kool op de kaas en vouw de pannenkoek dubbel. 
Terug naar blog