Kashoko

kastanje - chocola - koji
Al jaren een vaste plek aan de ontbijttafel: De chocoladepasta. En terecht: Romige cacao, noten en suiker: Dat moet lekker zijn! Kunnen we een versie maken die we met een gerust hart aan onze kinderen durven te geven? Dit was onze vraag - het antwoord is Kashoko.
Deze cacaovrije chocopasta is gemaakt van Nederlandse kastanjes en hazelnoten. Een verrukkelijke manier dus om meer Nederlandse noten te eten! En dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de biodiversiteit van het Nederlandse landschap.

Aan de rand van de Alphense Bergen in Noord-Brabant teelt Marie met haar familie kastanjes op De Kwaalburgse Hoeve – een historische boerderij die al sinds 1233 bestaat. Waar ooit intensieve landbouw het landschap verarmde, werkt zij nu aan herstel van biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid. Door bomen als tamme kastanjes, hazelaars en walnoten aan te planten, brengt ze het oude cultuurlandschap weer tot leven. De kastanjes leveren niet alleen heerlijke vruchten, maar dragen ook bij aan een veerkrachtig ecosysteem waarin insecten, vogels en mensen zich thuis voelen.
Met deze Kashokopasta ondersteunen wij het Nootplan voor Nederland. Dit plan van onder andere WWF-NL heeft als doel de notenconsumptie in Nederland te verhogen en tegelijkertijd bij te dragen aan natuurcorridors voor allerlei soorten door het planten van minimaal 15.000 hectare notenbomen op natuurpositieve wijze, in de komende 10 jaar.
Tot slot: cacaovrij? Door de kastanjes te fermenteren en te roosteren halen smaken naar boven die verdomd veel doen denken aan... Cacao!
Wil je meer weten over dit product, of een samenwerking zoeken? Mail naar josh@fermifoods.nl